A mastermarket.hu sütiket használ a felhasználói élmény növelése érdekében!
Ár:
1.830 Ft + ÁFA ( 2.324 Ft )
Menny.:db

Tomadini száraztészta szarvacska/PIPETTE BIG 5kg

Ár:
1.830 Ft + ÁFA ( 2.324 Ft )
Menny.:db
Gyártó cikkszám: 8032942820431
Cikkszám: 1002781
Egységár bruttó: 464,82 Ft/kg
Forgalmazó: Management International Kft

Leírás és Paraméterek

Összetétel:

Köret tészta. A “pipette” olaszul kis csövet jelent, ennek ellenére nálunk a legnagyobb méretű szarvacska forma. Az olaszok mártás iránti szeretete tükröződik ebben a formában. Az ívelt formák mélyedésében a mártás megül, ettől az étel látványos és étvágygerjesztő. Felhasználása a normál méretű szarvacskához hasonló.

Tápérték adatok
Energia: 1489kJ / 351kcal
Zsír: 1,0g
Amelyből telített zsírsavak: 0,4g
Szénhidrát: 72,0g
Amelyből cukrok: 3,5g
Rost: 3,0g
Fehérje: 12,0g
Só: <0,01g

Főzési tanácsok

A tésztát forrásban lévő sós vízbe tesszük és az ajánlott ideig főzzük. Időnként megkeverjük, végül leszűrjük. Főzési idő: 10-12 perc. Al dente.

Száraztészták Tomadini tészták 5kg

Receptajánlat

Vörösboros marhapörkölt szarvacska tésztával

1 kg marhahús (sovány)
30 dkg vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek pirospaprika

bors
2 dl vörösbor (száraz)
1 kiskanál kömény
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom (hámozva, magozva )
1 csipet kakukkfű
1 csipet majoránna

ELKÉSZÍTÉS

A húst megtisztítjuk, szárazra töröljük, és közepes kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és 5 evőkanál olajon aranysárgára pirítjuk. Ekkor felöntjük kevés vízzel, és újból zsírjára sütjük. Közben megsózzuk.
A húst beledobjuk, és erős tűzön fehéredésig sütjük. Mikor kicsit levet engedett, mehet bele a pirospaprika, a kömény és két gerezd zúzott fokhagyma. A zöldpaprikát kimagozzuk, apró kockákra vágjuk, és beletesszük. Kevés vizet öntünk bele, és megsózzuk. Hagyjuk főni, közben megsózzuk, megborsozzuk. Félidőben megfűszerezzük a kakukkfűvel és majorannával, de épp csak egy csipetnyit adunk hozzá.
Mikor kb. 1 óra múlva a hús félpuha, hozzáadjuk a felkockázott, meghámozott paradicsomot és a vörösbort is, és barnásra főzzük. A legvégén még egyszer beízesítjük zúzott fokhagymával és köménnyel. Amikor a pörköltünk zamatos, fűszeres, barnás és sűrű, elészült.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!