Leírás és Paraméterek
TERMÉKLEÍRÁS:
A durum örleményből készített, tojás nélküli, koleszterinmentes. Közkedvelt formátum, számos felhasználási módja létezik, akár köretként, akár salátákhoz. Tradicionálisan olasz forma, így abban a különleges helyzetben van, hogy nevét egy az egyben átvette a magyar nyelvhasználat, bár szabad fordításban sokan tollhegyként ismerik. Azért ajánlatos az eredeti nevet használni, mert azt külföldi utazásaink során Olaszországon kívül számos országban megértik.
Köret tészta. A penne típusú formának egy nagyobb méretű változata. Hagyományosan bordázott felületű kedvelt köret forma. Zöldséges és szószos salátákhoz is ajánljuk.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1531 kJ (361 Kcal)
Zsír: 1,4 g ebből telített: 0,3 g
Szénhidrát: 73 g ebből cukrok: 4,5 g
Fehérje: 14 g
Só: 0,11 g
Tárolási információ: száraz, hűvös helyen tárolandó!
Főzési tanácsok
A tésztát forrásban lévő sós vízbe tesszük és az ajánlott ideig főzzük. Időnként megkeverjük, végül leszűrjük. Főzési idő: 10 perc. Al dente.
Száraztészták | Tomadini tészták 5kg |