Leírás és Paraméterek
TERMÉKLEÍRÁS:
A durum örleményből készített, tojás nélküli, koleszterinmentes. Kedvelt körettészta, a magyar konyhában leginkább pörköltek elkészítéséhez használják. Érdekessége, hogy napjainkban egyre inkább beszivárog a köztudatba ennek a formátumnak is az olasz neve, hiszen küllemi hasonlósága ellenére szerkezetét tekintve eltérhet a Magyarországon ismert orsós tésztáétól. Míg a régi 70-es években gyártott orsó hajlamos volt a rugó-szerű kinyúlásra, ez jellemzően formatartó.
Köret tészta. Mind az olasz, mind a magyar konyhában kedvelt forma. Olasz elnevezése mára már nálunk is használatosabb. Leginkább pörköltek mellé ajánljuk.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1531 kJ (361 Kcal)
Zsír: 1,4 g ebből telített: 0,3 g
Szénhidrát: 73 g ebből cukrok: 4,5 g
Fehérje: 14 g
Só: 0,11 g
Tárolási információ: száraz, hűvös helyen tárolandó!
Főzési tanácsok
A tésztát forrásban lévő sós vízbe tesszük és az ajánlott ideig főzzük. Időnként megkeverjük, végül leszűrjük. Főzési idő: 10-12 perc. Al dente.
Száraztészták | Tomadini tészták 5kg |