A mastermarket.hu sütiket használ a felhasználói élmény növelése érdekében!
Ár:
1.830 Ft + ÁFA ( 2.324 Ft )
Menny.:db

Tomadini száraztészta óriás cső/TORTIGLIONI 5kg

Ár:
1.830 Ft + ÁFA ( 2.324 Ft )
Menny.:db
Gyártó cikkszám: 8032942820462
Cikkszám: 1002780
Egységár bruttó: 464,82 Ft/kg
Forgalmazó: Management International Kft

Leírás és Paraméterek

TERMÉKLEÍRÁS:

A durum örleményből készített, tojás nélküli, koleszterinmentes. Az olaszok közkedvelt formátuma falvastagsága, külső bordázottsága és csőszerkezete miatt. Mártásokhoz, szószokhoz kiváló, de megfőzve és párolt zöldségekkel összekeverve, sajttal megszórva sütőben elkészítve is fogyasztható!

Köret tészta. Mérete, csöves formája és bordázott felülete miatt az egyik legkedveltebb forma a tészta hazájában. Mártásokhoz, raguk mellé és rakott tészták formájában.

Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1531 kJ (361 Kcal)
Zsír: 1,4 g ebből telített: 0,3 g
Szénhidrát: 73 g ebből cukrok: 4,5 g
Fehérje: 14 g
Só: 0,11 g

Tárolási információ: száraz, hűvös helyen tárolandó!

Főzési tanácsok

A tésztát forrásban lévő sós vízbe tesszük és az ajánlott ideig főzzük. Időnként megkeverjük, végül leszűrjük. Főzési idő: 12 perc. Al dente.

Száraztészták Tomadini tészták 5kg

Receptajánlat

Padlizsános, mozzarellás tortiglioni

Hozzávalók 4 főre:

  • 20 bazsalikomlevél
  • Bors
  • 35 dkg koktélparadicsom
  • 35 dkg padlizsán
  • 3-4 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • 40 dkg tortiglioni tészta
  • 40 dkg kockára vágott mozzarella
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés:

A hagymát finomra vágjuk, a paradicsomot pedig felnegyedeljük. Megmossuk a padlizsánt, eltávolítjuk a végeit, félbe vágjuk, majd függőleges vágásokkal bevagdossuk, végül egy hosszában kockákra vágjuk. 2 kanál extra szűz olíva olajat felhevítünk, a felaprított hagymát rádobjuk és kb. 50 ml vízzel 5 percig közepes lángon pároljuk. Hozzáadjuk a kockázott padlizsánt, óvatosan megkeverjük és kb. 15 percig főzzük. A bazsalikomleveleket megmossuk és megszárítjuk és csíkokra vágjuk. Közben a tésztát forrásban lévő sós vízben “fogkeményre” főzzük. Amikor a padlizsán megpuhul, hozzáadjuk a paradicsomot és még 10 percig közepes lángon főzzük. Sóval, borssal ízesítjük. A kifőtt tésztát hozzákeverjük, majd a csíkokra vágott bazsalikomot is hozzáadjuk, jól összekeverjük. Ha túl száraznak tűnne, akkor a szószos tésztához a főzővízből hozzáadunk és még egy percre serpenyőben összerottyantjuk. Kevés olíva olajjal meglocsolva, egész bazsalikomlevelekkel és a kockázott mozzarellával fejezzük be. Még meleg padlizsánnal tálaljuk.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!