A mastermarket.hu sütiket használ a felhasználói élmény növelése érdekében!
Ár:
1.078 Ft + ÁFA ( 1.369 Ft )
Menny.:db

PACO fehér quinoa 1kg

Ár:
1.078 Ft + ÁFA ( 1.369 Ft )
Menny.:db
Gyártó cikkszám: 5997975391576
Cikkszám: 1005187
Egységár bruttó: 1.368,68 Ft/kg
Bruttó 1.369 Ft/db
Forgalmazó: Management International Kft

Leírás és Paraméterek

Alapvető élelmiszerek Rizs terményáru, hüvelyes termék

Receptajánlat

Miért jó a quinoa (ejtsd: kinoa) és hogyan használjuk?

Csak néhány a quinoa superfood számtalan jótékony tulajdonsága közül:

  • Gluténmentes, könnyen emészthető
  • Rostban gazdag, komplex szénhidrát forrás
  • Magas a fehérjetartalma (14%)
  • B- és E-vitamin, magnézium, foszfor, kalcium és vas tartalma magas
  • Gyulladásgátló hatása van
  • Alacsony kalóriatartalmú és lúgosít is

Mihez főzzünk quinoát?

A quinoa semleges ízű, de édesen és sósan is finom. Tökéletes salátákba keverve, pörköltek, húsok mellé, hal ételekhez. Készíthetünk belőle quinoa kását is, dúsítva magvakkal vagy gyümölccsel.

A quinoa tökéletes elkészítése

Alaposan át kell mosni, mert egyfajta kesernyés anyag található a külsején, amivel a bogarakat távol tartja magától.Miután lemostuk, egy főzőedényben/serpenyőben lepiríthatod, mint a tarhonyát, egy kis zsiradékon. Vagy pirítás nélkül dupla mennyiségű sós vízben feltesszük főzni (egy bögre quinoa, két bögre víz), körülbelül 20 percig. 5 perc után kevergessük meg, nézzük meg mennyi vizet vett fel. Ha nagyon felszívta, tegyünk még rá: a quinoa a háromszorosára dagad. Körülbelül 15 perc után, amikor elfőtt a víz, lefedve 5-10 percig hagyjuk a saját gőzében.

A quinoa semleges íze nagyon jól illik az édes és sós ételekhez egyaránt. Kiválóan fűszerezhető, rostban gazdag alapanyag, legyen szó aszalt gyümölcsös reggelikről, kásákról, wokban és csőben sült főételekről, vagy desszertek, muffinok alkotásáról. A quinoa felhasználásával húsmentes fasírtokat, töltelékeket, salátákat készíthetünk, valamint rizs- és köles köreteinket is teljes mértékben helyettesíthetjük.

Nagyon izgalmas ízvilágú és laktató fogásokat készíthetünk zöldségekkel (főleg répával, céklával, spenóttal), gyümölcsökkel (pl. almával, avokádóval) és fűszerekkel párosítva.

Karibi csirkemell ananászos quinoával

Hozzávalók / 2 adag

500 g csirkemell filé
300 g ananász
300 g banán
70 g quinoa
1 ek vaj
0.5 kávéskanál chilipehely
140 ml víz
só ízlés szerint

Elkészítés

A csirkemellet megtisztítjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Befűszerezzük (én karibi fűszerkeveréket használtam), és közepes lángon készre sütjük. A quinoat átmossuk, majd 2:1 arányban (2 bögre víz, 1 bögre quinoa) feltesszük főni közepes lángon. Gyakori keverés mellett kb. 15 perc alatt kész is. Az ananászt felkockázzuk, és kevés vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kész quinoa-hoz. A banánokat megtisztítjuk, és nyársra húzzuk. Vajat olvasztunk, amit chilivel fűszerezzük, és ebben magasabb hőfokon megpirítjuk mindkét oldalát.
Jó étvágyat!

Forrás

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!