A mastermarket.hu sütiket használ a felhasználói élmény növelése érdekében!
Ár:
588 Ft + ÁFA ( 746 Ft )
Menny.:db

Love Diet Lenmagolaj 250ml

Ár:
588 Ft + ÁFA ( 746 Ft )
Menny.:db
Gyártó cikkszám: 5999886190798
Cikkszám: 1005788
Egységár bruttó: 2.984,50 Ft/l

Bruttó 746 Ft/db

6db/karton

Forgalmazó: Management International Kft

Leírás és Paraméterek

Termék leírása

A hidegen sajtolt lenmagolaj természetes állapotú, világossárga színű olaj, kifejezetten jellegzetes aromával. Ásványi anyagokban rendkívül gazdag. Enyhén kesernyés, pikáns íze miatt felhasználható salátákhoz, zöldségekhez és hidegkonyhai készítményekhez. Salátaöntetnél édes ízű ecetekkel keverve nagyszerű ízhatást érhetünk el.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, fénytől védve tárolandó!

Termék összetevők

100% lenmag

A termék nyomokban mustárt, szezámmagot, és diót tartalmazhat.

Szavatossági idő 300nap

Átlagos tápérték 100ml termékben:

Energiatartalom:

3700kJ / 900kcal

Zsír:

100g

    amelyből telített:

9,97g

Szénhidrát:

0g

Fehérje:

0g

Só:

0g

Alapvető élelmiszerek Olaj, ecet

Jótékony hatás

A lenmag 10 szuper hatása

A lenmagot nagyjából 6000 éve fogyasztja az emberiség, valószínűleg ez volt a világon először termesztett superfood.

A lenmag előnyös tulajdonságainak köszönhetően segítheti az emésztést, széppé teheti a bőrt, csökkentheti a koleszterinszintet és az édesség utáni vágyat, összhangba hozhatja a hormonrendszert, segítheti a fogyókúrát… és ez még csak a kezdet :)

A len kicsi, sötétbarna- vagy arany barna színű mag, mely a leggazdagabb forrása a növényi alapú omega-3 zsírsavaknak, melyet alpha-linolenic (ALA) zsírsavaknak is nevezenek.

A másik egyedülálló tulajdonsága, hogy táplálkozásunkban első számú forrása a lignánoknak. A lenmag körülbelül 7-szer több lignánt tartalmaz, mint a 2. helyezett szezámmag. A lignan a női hormonok egyensúlyban tartásáért felelős, növelheti a termékenységet, csökkenthetii a menopauzát megelőző tüneteket.

A LENMAG TOP 10 ELŐNYE:

1. Rostban gazdag, de alacsony a szénhidrát tartalma

Rendkívül magas az oldható és oldhatatlan rost tartalma, amely támogatja a vastagbél méregtelenítő folyamatait, zsírégető és csökkenti az édesség utáni vágyat.

Ha tud, fogyasszon naponta  30-40 g rosttartalmú ételt.

2. Egészséges bőr és haj

Ha egészségesebb bőrt, szebb hajat és erősebb körmöket szeretnének, illessze a napi rutinjába 2 evőkanál lenmagot vagy 1 evőkanál lenmag olajat.

Az ALA-t tartalmazó lenmag ellátja a szervezetet a bőr és a haj számára eszenciális zsírokkal, valamint a B-vitaminokkal, amely segíthet csökkenteni a szárazságot és töredezettséget. Enyhíti az akné, rosacea, ekcéma tüneteit, támogatja a szem egészségét, csökkentheti a szemek szárazságát.

1-2 evőkanál belsőleg hidratálja a bőrt és a hajat. De külsőleg is hatásos, illóolajokkal keverve természetes bőr hidratálónak is használhatjuk.

3. Fogyókúrához

Az USA-ban a Journal of Nutrition megállapította, hogy a lenmag csökkentheti az elhízás mértékét és támogatja a fogyást.

Mivel a len tele van egészséges zsírokkal és rosttal, növeli a szervezett telítettség érzését, emiatt kevesebb lesz a kalória igény ami a fogyókúrát segíti. Az ALA zsírsavak segíthetik a gyulladás csökkentését is. Ez azért fontos a fogyás szempontjából, mert a gyulladásos test hajlamosabb “megtartani” a túlsúlyt.

Adjunk néhány teáskanál őrölt lenmagot levesekhez, salátákhoz, vagy turmixokhoz, amikor összeállítjuk a diétás étrendet.

4. Alacsonyabb koleszterin szint

Az USA-ban a Nutrition and Metabolism c. folyóirat azt publikálta, hogy lenmagot tartalmazó diéta természetesen csökkenti a koleszterin szintet.

A len oldható rost tartalma “csapdát” jelent a zsír és a koleszterin számára az emésztő-rendszerben úgy, hogy azok nem tudnak felszívódni. Az oldható rostot az epe is felfogja, ami koleszterinből keletkezik az epehólyagban. Az epe ezután kiválasztódik az emésztő-rendszeren keresztül, arra kényszerítve a szervezetet, hogy több, felesleges koleszterint hasznosítson a vérben, ezáltal összességében csökkentve a koleszterin-szintet.

.5. Gluténmentes

A lennel nagyszerűen és természetesen helyettesíthetőek a gluténtartalmú gabonafélék, melyek az arra érzékenyek számára gyulladást okoznak, ugyanakkor a len gyulladás-csökkentő hatása is jótékony ebben az esetben.

Jó alternatíva azoknak is az omega-3 zsírsav pótlására, akik allergiásak (vagy nem szeretik) a halat, a tenger gyümölcseit.

Egy másik nagy előnye a len glutén-mentességének, hogy  használható a gabona-mentes diétánál is. Jól működik sütés során a kókusz liszttel.

6. Magas antioxidáns tartalmú (lignánok)

A lenmag a hihetetlen hatóanyagai mellett tele van antioxidánsokkal is. A lignánok polifenol származékok, melyek antioxidáns hatásának köszönhetően támogatják az öregedési folyamatok csökkentését, hormon egyensúlyt, és a sejtek egészségét. A polifenolok segítik a bélben található probiotikumok növekedését, ez pedig megszüntetheti élesztőt és Candida gombákat a szervezetben.

Lignánok ismertek vírus-ellenes és antibakteriális tulajdonságaikról is, ezért a len rendszeres fogyasztása csökkentheti a megfázásos, infuenzás megbetegedések számát és lefolyását.

7. Emésztést segíti

Az egyik legnagyobb lenmag-előny az egészséges emésztést segítő hatása. A lenben lévő ALA védi az emésztőrendszer nyálkahártyáját és fenntartja a gyomor és bélrendszer egészség. Bebizonyosodott, hogy előnyös a Crohn-betegségben- vagy más emésztési betegségben szenvedőknek, mivel csökkentheti a bélben a gyulladást.

Keverjen össze 1-3 evőkanál lenmag olaj 2 dl sárgarépalével, a koktél természetesen enyhíti a székrekedést.

Nagyon magas oldható és oldhatatlan rost tartalma, amely szintén javítja az emésztés egészségét és az egyik legmagasabb magnézium tartalmú élelmiszer a világon.

Két evőkanál lenmag körülbelül 5 g rostot tartalmaz, ez a javasolt napi bevitel 1/6-a. Az élelmi rost megváltoztatja a bélflóra összetételét, a hasznos baktériumok javára ráadásul nem csak a tápanyag továbbításához fontos bélmozgások támogatása szempontjából hasznos.

8. Rák megelőzésére

A lenmag előnyei már többször ibizonyítást nyertek, még  az emlő-, prosztata-, petefészek- és vastagbél daganatok ellen is segítség lehet.

A Journal of Clinical Cancer Research-ben publikálták, hogy a lenmag fogyasztása csökkentheti a mellrák kialakulásának kockázatát. A lenben található három féle lignánt a bélbaktériumok átalakítják  enterolaktonná és enterodiollá, amely természetesen módon hozza egyensúlyba a hormonrendszert, így ez lehet az oka, hogy a lenmag csökkentheti a mellrák kockázatát. A Journal of Nutrition másik tanulmánya szerint megállapította, hogy a lignánok a lenmagban csökkenthetik endometrium és a petefészekrák kialakulásának kockázatát.

9. Magas omega-3 zsírsav tartalom

Sokat hallunk halolaj vagy omega-3 zsírsavak egészségügyi előnyeiről. A halolaj EPA -t és DHA-t tartalmaz, ez a két omega-3 zsírsav típus melyek kritikusak az optimális egészség érdekében. Bár lenmag nem tartalmaz EPA-t vagy DHA-t, de tartalmaz ALA-t, mely egy más típusú omega-3 zsírsav. A Nutrition Reviews-ben megjelent tanulmány azt mutatta ki, hogy az ALA  kb. 20%-át alakítja át a szervezet EPA-vá, de csak az ALA 0,5%-át alakítjuk DHA-vá. Szintén meglepő, hogy a nemek is szerepet játszanak a konverziónál:  a fiatal nőknél 2,5-szer nagyobb sebességgel történik az átalakítás, mint a férfiaknál. Függetlenül az átalakítás mértékétől az ALA olyan eszenciális zsírsav, melyet fontos beépíteni a kiegyensúlyozott étrendbe.

10. Keringés és a szív egészsége

Több bizonyíték is alátámasztja, hogy akik ALA-t fogyasztanak, azok kevésbé teszik ki magukat a szívroham kockázatának és csökkenti a magas vérnyomást. Nemrég, a Bostoni Egyetem 5 éves kutatásából az derült ki, hogy az ALA rendszeres fogyasztása megakadályozza egy második szívroham kialakulását. Ezt a gyulladásos reakciók gátlásával teszi, ami az atériákban plakkokat vagy rossz vérkeringést okozhat. A len segíthet megtartani a szabályos szívverést, jót tesz szívritmusban szenvedőknek.

 
Hogyan használjuk?

Sokféleképpen beilleszthető az étrendbe ez a szuper mag: készíthető vele pl. házi készítésű muffin, kenyér és sütemény is.

Ekkor persze felmerül az egyik leggyakoribb kérdés: milyen hatással van a sütés az omega-3 zsírsavra (ALA)?

Tanulmányok szerint, ha a lenmagot 150 fokon és 3 órán keresztül sütjük, az omega-3 (ALA) tartalma akkor is stabil maradt.

 
Lenmag vs. Csíráztatott lenmag
Lenmag hatásai legjobban akkor érvényesülnek, ha őrölve vagy olajként fogyasztjuk, ugyanis szerveztetünk nem képes hozzáférni a tápanyagokhoz az ún. nyákburokkal védett mag-héjon keresztül. Ha a lent egészben esszük, emésztetlenül halad végig.
A legjobb, ha csíráztatott formában fogyasztjuk, hiszen a csíráztatás megbontja az emészthetetlen burkot és leépíti fitinsav tartalmat, ami jelentősen növelheti az ásványi anyagok felszívódását.

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 02.
Minden reggel a zabpehelyez öntök 1 evőkanállal és tényleg tisztítja a testem és nem hullik annyira a hajam!