Leírás és Paraméterek
Friss húsok | Csirke hús egész, darabolt |
Kiszerelés | cca. 12 kg lédig |
Receptajánlat
Aranyló sült csirke sörrel locsolva
Hozzávalók 4 személyre:
1 egész grillcsirke
10 dkg vaj
5 dl világos sör
1 vöröshagyma
1 evőkanál só
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál zöldfűszer
1 mokkáskanál bors
Elkészítés:
A csirkét mosd meg, tisztítsd meg, a szőröket, tokokat távolítsd el. Keverd össze az olvasztott vajat, az aprított hagymát, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Dobj hozzá valamilyen zöldfűszert. Masszírozd be a csirkét a keverékkel, nyúlj be a bőre alá is. Ha lehet, pihentesd legalább két órán át a hűtőben.
Rakd a húst egy tűzálló, kevés zsiradékkal kikent tálba, a lábait kösd össze. Öntsd rá a maradék páclét és a sör felét. Fedd le fóliával, és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd körülbelül másfél órán át. Közben 20 percenként locsold meg a szafttal, és a maradék sört is öntsd rá több részletben. A húst időközönként forgasd át. A sörnek sütés közben el kell párolognia. Amikor a csirke már puha, tehát a combba könnyen belemegy egy éles kés, és tiszta lé folyik ki belőle, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. A hús sütési ideje a nagyságától is függ.