Leírás és Paraméterek
cca. 2-3kg/csomag
Fogyasztható a csomagoláson feltüntetett időpontig -1 - 4°C között tárolva.
Származási hely: Eu
szavatossági idő 5 nap
Bőr és csont nélkül.
Friss húsok | Sertés hús kockázva, szeletelve, darálva |
Kiszerelése | cca. 2-3kg vákuumcsomagolva |
Receptajánlat
Sertés tarja farmer módra, hagymaágyon, sörön sütve
Hozzávalók
2 x 200g sertés tarja szelet
1 ev. kanál steak fűszerkeverék (bors, fokhagyma, petrezselyem dominált az ízében)
2 ev. kanálolaj
2 db nagy vöröshagyma
200 ml világos sör
50 ml víz vagy alaplé
1 ev. kanálzsír
Elkészítés menete
A hússzeleteket olajjal meglocsoljuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Az így előkészített húst egy napra (de legalább egy éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük. Mielőtt megsütnénk, a húst kivesszük a hűtőből és addig pihentetjük, amíg szobahőmérsékletü nem lesz. Ezt követően egy serpenyőben olajat hevítünk, a fűszeres hússzeletek mindkét oldalát 3 percig pirítjuk.
Egy kisebb tepsi alját a zsírral kikenjük, rátesszük az egyik felszeletelt vöröshagymát. A hagymaágyra tesszük rá a hússzeleteket, majd a másik felszeletelt vöröshagymával letakarjuk. Sörrel felöntjük, alufóliával lefedjük.
220 fokra előmelegített sütőbe tesszük és legalább egy órát sütjük.
Ezután az alufóliát levesszük a tepsiről, egy kevés vízzel vagy alaplével felöntjük és visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük, amíg a hús szép színt nem kap, a felöntött húslé pedig el nem párolog.
Miután elkészült, süt burgonyával, burgonyapürével tálaljuk.