A mastermarket.hu sütiket használ a felhasználói élmény növelése érdekében!
Ár:
1.755 Ft
1.399 Ft + ÁFA ( 1.469 Ft )
Kedvezmény: 20%
Az akció időtartama:
2020. 05. 23. -
Menny.:kg
Legkisebb rendelhető mennyiség: 3!

Friss sertéstarja csont nélkül vcs. /kg

Ár:
1.755 Ft
1.399 Ft + ÁFA ( 1.469 Ft )
Kedvezmény: 20%
Az akció időtartama:
2020. 05. 23. -
Menny.:kg
Legkisebb rendelhető mennyiség: 3!
Gyártó cikkszám: 2210013240005
Cikkszám: 1001324
Egységár bruttó: 1.468,95 Ft/kg
Bruttó 1.469 Ft/kg 
Forgalmazó: Management International Kft

Leírás és Paraméterek

Fogyasztható a csomagoláson feltüntetett időpontig -1 - 4°C között tárolva.

Származási hely: Eu

szavatossági idő 5 nap

Bőr és csont nélkül.

Fogyasztás előtt alaposan átsütni - , főzni.

Friss húsok Egész, darabolt húsok
cca. 3kg-tól vákuumcsomagolva

Receptajánlat

BAKONYI SERTÉSSZELET NOKEDLIVEL

HOZZÁVALÓK

60 dkg sertéstarja

frissen őrölt bors
3 ek napraforgó olaj
8 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
1 db lecsópaprika
2   paradicsom
1 tk só
1/2 tk frissen őrölt bors
25 dkg csiperke gomba
1 ek őrölt pirospaprika
20 dkg tejföl
A nokedlihez:
20 dkg búzaliszt
3 db tojás
1,2 dl víz
2 csipet só

ELKÉSZÍTÉS

A húst felszeleteljük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, felhevített olajon megpirítjuk a szeleteket mindkét oldalon, hogy színt kapjanak, majd félretesszük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a visszamaradt zsiradékon addig pirítjuk, amíg ki nem engedi a zsírját. A vöröshagymát felapítjuk, és a szalonnához adjuk, majd üvegesrepirítjuk. A paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, majd a hagymáhozadjuk, sózzuk, borsozzuk. A gombát megtisztítjuk, majd felszeleteljük, a lecsós alaphoz adjuk, majd megszórjuk pirospaprikával.
Egy kevés vízzel felöntjük, és belehelyezzük az elősütött hússzeleteket, majd együtt puhára főzzük. Ha a hússzeletek megpuhultak,kivesszük amártásból. A tejfölt csomómentesrekeverjük, a forró mártásból hozzákanalazunk, és ígyöntjük bele. Visszatesszük a húst, majd pár perc alatt összeforraljuk. A nokedlihez egy lábasban vizet forralunk. Az összetevőket egy edénybe kimérjük, ésegy fakanállal ruganyosrakeverjük a tésztát. Ha túl keménynek bizonyulna a tésztánk szódavízzellazítunka szerkezetén, majd a lobogó, enyhén sós vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha a nokedlik feljöttek a víz tetejére szűrőkanállal kiszedjükőket, folyó vízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze – kevés étolajjal is összekeverhetjük.
A gombás mártással készült sertésszeletet a frissen kifőtt nokedlivel tálaljuk.

Forrás

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 10.
A bakonyit bárhol,bármikor meg tudom enni. Jó is, hogy látom, hétvégén megcsinálom a családnak.