A mastermarket.hu sütiket használ a felhasználói élmény növelése érdekében!
Ár:
1.139 Ft + ÁFA ( 1.196 Ft )
Menny.:kg
Legkisebb rendelhető mennyiség: 4!

Friss sertés lapocka csont nélkül egész 4D vcs. /kg

Ár:
1.139 Ft + ÁFA ( 1.196 Ft )
Menny.:kg
Legkisebb rendelhető mennyiség: 4!
Gyártó cikkszám: 2210013210008
Cikkszám: 1001321
Egységár bruttó: 1.195,99 Ft/kg

Bruttó 1.196 Ft/kg

Forgalmazó: Management International Kft

Leírás és Paraméterek

Fogyasztható a csomagoláson feltüntetett időpontig -1 - 4°C között tárolva.

Származási hely Eu

szavatossági idő 5 nap

Eldobható papírkartonban, védőgázas csomagolás.

Bőr és csont nélkül.

Fogyasztás előtt alaposan átsütni - , főzni.

Friss húsok Sertés hús egész, darabolt
cca. 5kg vákuumcsomagolva

Receptajánlat

Bográcsgulyás

90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc

Hozzávalók / 6 adag

Leves

2 kg sertéslapocka (lehet marhalábszár is)
3 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
0.5 db hegyes erős paprika
2 db paradicsom
1 db tv paprika
1 kg burgonya
4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
1 ek fűszerpaprika (őrölt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
2 db babérlevél
1 dl napraforgó olaj (vagy zsír)
petrezselyem ízlés szerint
1 dl vörösbor
2 l víz
160 g paprikakrém (csípős vagy csemege, ízlés szerint)

Csipetke

2 db tojás
20 dkg finomliszt
só ízlés szerint

Elkészítés

Leves

A zsiradékon a felkockázott vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, paprikát és a zúzott fokhagymát is.
Pörkölt alapot készítünk. Picit a tűzről félrehúzva a bográcsot - nehogy megégjen - megszórjuk pirospaprikával, erre tesszük a kockára vágott húst, majd kissé lepirítjuk. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd ízesítjük: sóval, borssal, ételízesítővel, köménnyel, babérlevéllel. Megvárjuk, hogy felforrjon, és beletesszük a pirosaranyat is. Pótoljuk még annyi vízzel, amennyi levest készíteni szeretnénk. Félig puhára főzzük a húst (a marhahús lassabban fő meg), majd belerakjuk a kockára vágott burgonyát és a karikára vágott sárga- és fehérrépát.
A gulyást készre főzzük, és az utolsó 5 percben hozzáadjuk a vörösbort és a csipetkét.

Csipetke

A felvert tojást megsózzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy félkemény tésztát kapjunk.
Kicsipkedjük őket, liszttel megszórjuk, és kevés ideig állni hagyjuk (érdemes már a leves elején elkészíteni, és mire szükségünk van rá, éppen jó lesz), majd a levesben kb. 5 percig főzzük.
Friss petrezselyemzölddel megszórjuk a végén, és csípős paprikával, friss kenyérrel tálaljuk.

Forrás

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 07. 27.
szép friss áru főleg darálni jó
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 08.
Imádom, hogy újra bográcsolós idő van és főzhet az ember ilyen finomságokat lapockából.