Leírás és Paraméterek
Fogyasztható a csomagoláson feltüntetett időpontig -1 - 4°C között tárolva.
szavatossági idő 5 nap
védőgázas csomagolás.
Bőr és csont nélkül.
egy szelet kb. 12 - 13dkg
Friss húsok | Sertés hús kockázva, szeletelve, darálva |
cca. 5kg vákuumcsomagolva |
Receptajánlat
A klasszikus csikós tokány
Hozzávalók
700 g csíkozott sertéslapocka
100 g füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
1 tk pirospaprika
só, bors
300 ml tejföl
30 g liszt
A szalonnát apró kockára vágjuk és forró serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját, majd egy szűrőlapáttal papírtörlőre szedjük. A szalonnazsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a vékony csíkokra vágott sertéshúst és alaposan lepirítjuk. Ha a hús levet enged, mehet rá a pirospaprika és 1,5 dl víz, sózzuk, borsozzuk. Lefedjük és közepes lángon pároljuk tovább addig, amíg a hús teljesen meg nem puhul – ez kb. 1,5 óra – és időnként ellenőrizzük, hogy mindig legyen alatta lé, ha elforrna pótoljuk egy kevés vízzel.
Ha a hús megpuhult, csinálunk egy laza habarást: a tejfölt elkeverjük a liszttel és kevéssel a tokány levéből még felengedjük – ez a hőkiegyenlítés – majd a habarást belekeverjük a tokányba. Még forralunk egyet rajta és kész is. Amíg fő készíthetünk hozzá galuskát, szerintem azzal a legjobb.