Leírás és Paraméterek
Származási hely: EU
Minőségét megőrzi: Felbontástól számított 5 napig.
Friss húsok | Sertés hús egész, darabolt |
cca. 2kg vákuumcsomagolva |
Receptajánlat
ELZÁSZI SERTÉSCSÜLÖK
HOZZÁVALÓK
2 db sertéscsülök
1 kg savanyú káposzta
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szem szegfűszeg
10 szem szegfűbors
10 szem fekete bors
1 teáskanál kakukkfű
5 evőkanál olaj
2 dl száraz fehérbor
A csülköt megtisztíjuk, megmossuk, és szárazra töröljük. A káposztát hideg vízzel átöblítjük. A hagymát, a fokhagymát megpucoljuk. A hagymába beleszúrjuk a két szegfűszeget, a fokhagymát apróra vágjuk.
A kuktába tesszük a pároló rácsot, beleöntjük az olaj háromnegyedét, hozzáadjuk a káposzta felét, majd a csülköket, a hagymát, a fokhagymát és a fűszereket. Betakarjuk a káposzta másik felével. A tetejére csurgatjuk a maradék olajat, megsózzuk, megborsozzuk, meglocsoljuk a borral, kb. 2 dl vízzel, és rázárjuk a kukta fedelét. A forrástól számított 1,5 óra hosszat pároljuk.
Amikor elkészült, levesszük a tűzről, és lehűtjük a kuktát. Kivesszük a csülköt, egy nagyobb tálra halmozzuk a káposztát, és a tetejére ültetjük a csülköt. Tűzforrón tálaljuk.
Vélemények





