Leírás és Paraméterek
Friss húsok | Marha hús egész, darabolt |
cca. 5kg vákuumcsomagolva |
Receptajánlat
VÖRÖSBOROS MARHARAGU
HOZZÁVALÓK
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 db sárgarépa
4 db burgonya
1 kg marhalapocka
5-6 ek olívaolaj
só
frissen őrölt bors
2 ek liszt
1-2 db babérlevél
1 csokor vegyes zöldfűszer
200 ml száraz vörösbor
ELKÉSZÍTÉS
A kétféle hagymát meghámozzuk. A vöröshagymát cikkekre vágjuk, a fokhagymát finomra zúzzuk. A répát és a krumplit meghámozzuk, falatnyi darabokra vágjuk. A húst megmossuk, aztán szárazra töröljük, majd zsírtalanítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk.
Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, és kis adagokban megpirítjuk rajta a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük a darabokat. Ezután megpirítjuk zsiradékon a hagymákat, meghintünk liszttel, és kevergetve megpirítjuk. A lisztes hagymához adjuk az elősütött húskockákat, a répát, a krumplit, a babérlevelet és az összekötözött zöldfűszercsokrot.
Felöntjük borral és 1 l forró vízzel, majd sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. Ezután közepes lángon puhára főzzük az egészet lefedve, miközben néhányszor átkeverjük. Akkor jó, ha a felesleges nedvesség elpárolog, a hús pedig megpuhul.
Vélemények





