Leírás és Paraméterek
Friss húsok | Marha hús egész, darabolt |
cca. 2kg vákuumcsomagolva |
Receptajánlat
VÖRÖSBOROS GULYÁSLEVES
HOZZÁVALÓK
25 dkg marha lábszár
10 dkg csípős füstölt parasztkolbász
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db zeller
1 db karalábé
zellerlevél
petrezselyem
1 db csípős hegyes paprika
2 db paradicsom
2 db chili paprika
só
őrölt fekete bors
őrölt piros paprika
köménymag
2 ek sertészsír
5 dl víz
1 dl vörösbor
1 db tojás
4 ek liszt
2 ek tejföl
ELKÉSZÍTÉS
A hagymákat felaprítjuk, a húst felkockázzuk, a kolbászt felszeleteljük, a zöldségeket tetszés szerint felvágjuk.
A zsíron a hagymákat megdínszteljük, hozzáadjuk a húst, megpirítjuk. A zöldségeket megpároljuk, majd feleresztjük vízzel, fűszerezem. Amikor a hús már csaknem puha, beletesszük a csipetkét és a kolbászt. Tálaláskor a levesre kanalazok egy kanál tejfölt, kevés csilivel és petrezselyemzölddel díszítjük.