Leírás és Paraméterek
Friss húsok | Marha hús egész, darabolt |
Kiszerelése | cca. 2kg vákuumcsomagolva |
Receptajánlat
MARHAHÚS GOMBÁS MÁRTÁSSAL
HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
1 kg marha fehérpecsenye
1 nagy fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
10 szem egész bors
2 szegfűbors
3-4 babérlevél
1 kávéskanál ecet
cukor
30 dkg gomba
2 dl tejföl
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A húst szeletekre vágom, besózom.
Kuktában apróra vágott hagymát dinsztelek, erre ráteszem a hússzeleteket. Mindkét felét fehérre sütöm. Felengedem kevés vízzel, közben
ráteszem a karikára vágott zöldséget (sárgarépa, fehérrépa). Teatojásba rakom a fűszereket (bors, szegfűbors), babérlevelet teszek még bele, ecetet és cukrot is ízlés szerint. Megkóstolom, hogy pikáns ízű legyen a lé. A kuktát lezárom, majd 3/4 órát főzöm.
Ha kész, külön kiszedem a húst és a zöldséget is. A megmaradt léből csinálom meg a gombás szószt. A gombát felszeletelem, kevés olajon megdinsztelem, ízlés szerint fűszerezem sóval, borssal, hozzáöntöm a kuktából a levet, és tejfölös habarással befejezem. A húst a gombás mártással, burgonyakrokettel tálalom.
Vélemények





