A mastermarket.hu sütiket használ a felhasználói élmény növelése érdekében!
Ár:
1.650 Ft + ÁFA ( 2.096 Ft )
Menny.:kg
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Friss marha darálthús vcs. /kg

Ár:
1.650 Ft + ÁFA ( 2.096 Ft )
Menny.:kg
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!
Gyártó cikkszám: 3989076294476
Cikkszám: 1004600
Egységár bruttó: 2.095,58 Ft/kg
Bruttó 2.096 Ft/kg
Forgalmazó: Management International Kft

Leírás és Paraméterek

Friss húsok Marha hús kockázva, szeletelve, darálva
Kiszerelése cca. 2kg-tól vákuumcsomagolva

Receptajánlat

BOLOGNAI LASAGNE

HOZZÁVALÓK

2 db sárgarépa
1/2 db zellergumó
1 fej vöröshagyma
7,5 g füstölt szalonna
2 ek olívaolaj
40 dkg darált marhahús
7 dkg   paradicsompüré
85 dkg darabolt  paradicsom-konzerv

őrölt fekete bors
1 tk mediterrán fűszerkeverék
6 dkg vaj + a tálhoz
6 dkg liszt
5 dl húslevesalaplé
2,5 dl tej
2,5 dl cukrozatlan habtejszín
17,5 dkg reszelt sajt
őrölt fehér bors
frissen reszelt szerecsendió
9 db lasagnelap

ELKÉSZÍTÉS

A répát és a zellert meghámozzuk, felaprítjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A bőr eltávolítása után felkockázzuk a szalonnát.
Lábasban olajat forrósítunk, és ropogósra sütjük rajta a szalonát. Kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon kevergetve fehéredésig pirítjuk a darált húst. Beleforgatjuk a répát, a zellert, továbbá a hagymát, és együtt pirítjuk további néhány percig. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a darabolt paradicsomot a levével együtt, valamint a szalonnakockákat, és a ragut némi sóval, őrölt fekete borssal és a fűszerkeverékkel ízesítjük. Közepes lángon 10 percig főzzük.
Közben a besamelmártáshoz felforrosítjuk vajat, és világos színűre pirítjuk rajta a lisztet. Felöntjüka felmelegített alaplével, a tejjel, továbbá a tejszínnel, és kevergetve felforraljuk. Ezután beleforgatunk 10 dkg reszelt sajtot, majd egy kevés sóval, őrölt fehér borssal és 1 csipet szerecsendióval ízesítjük.
Kivajazunk egy tűzálló tálat, és belesimítjuk a besamelmártás egynegyedét. Elrendezünk rajta 3 db lasagnelapot, rákanalazzuka darált húsos ragu felét, és meglocsoljuk a maradék besamelmártás egyharmadával. Ugyanígy készítünk még egy réteget, azután befedjük a megmaradt tésztalapokkal, meglocsoljuk a többi besamelmártással, és megszórjuk a megmaradt sajttal. Végül a lasagnét 200 fokon 40 percig sütjük.

Forrás

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 15.
Én sima Bolognainak rendeltem tőletek, de legközelebb kipróbálom a lasagnet is.