A mastermarket.hu sütiket használ a felhasználói élmény növelése érdekében!
Ár:
6.600 Ft + ÁFA ( 8.382 Ft )
Menny.:kg
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Friss Marha bélszín 2+ vcs.

Ár:
6.600 Ft + ÁFA ( 8.382 Ft )
Menny.:kg
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!
Gyártó cikkszám: 5519727810755
Cikkszám: 1004508
Egységár bruttó: 8.382,08 Ft/kg
Bruttó 8.382 Ft/kg
Származási hely: Magyarország
Forgalmazó: Management International Kft

Leírás és Paraméterek

Friss húsok Marha hús egész, darabolt
cca. 2kg vákuumcsomagolva

Receptajánlat

WELLINGTON BÉLSZÍN (EREDETI ANGOL RECEPT)

HOZZÁVALÓK

80 dkg bélszín
1 kk őrölt fekete bors
1 tk mustár

olaj (a pácoláshoz és a sütéshez)
50 dkg fagyasztott leveles vajastészta
liszt (a nyújtáshoz)
1 db tojás (a kenéshez)
A gombapéphez:
40 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
1 tk só
1/2 tk őrölt fekete bors
2 ek zsemlemorzsa
2 db tojás
1/2 csokor petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS

A bélszínt éles késsel lehártyázzuk, a borssal és a mustárral jól bedörzsöljük, majd egy akkora tálba tesszük, amekkorába éppen belefér. Annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi, és letakarva érleljük a hűtőszekrényben 3-4 napig.
A kissé lecsöpögtetett érlelt bélszínt kb. 1 tk sóval bedörzsöljük. A pácoláshoz használt olajból serpenyőben felforrósítunk egy keveset, és körbepirítjuk rajta a húst 7-8 perc alatt. Lecsöpögtetve hűlni hagyjuk, majd folpakba csomagoljuk, és jól behűtjük.
A vajas tésztát szobahőmérsékleten felengedjük. A megtisztított gombát és hagymát lereszeljük vagy nagyon finomra vágjuk, és a hús pácolásához használt 3-4 ek olajon keverés közben addig pirítjuk, amíg a leve el nem fő. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, és a morzsával együtt rövid ideig tovább pirítjuk. Végül ráöntjük a 2 db felvert tojást, és dermedésig sütjük. A tűzről lehúzva a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
A tésztát enyhén meglisztezett deszkán 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Az elősütött húst körbetapasztjuk a gombapéppel, és a tészta közepére helyezzük. Minden oldalról jól megkenjük az elkevert tojással, majd ráhajtjuk a tésztát és az illesztéssel lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A maradék felvert tojással bekenjük, villával pár helyen megszurkáljuk és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Tálalás előtt 10-15 percig pihentetjük, végül ujjnyi vastagon felszeleteljük. Főtt burgonya, krumplipüré vagy zöldségköret illik hozzá.

Forrás

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 08.
Pont ez volt a kedvencem Angliában mikor kint éltem, köszi az ötletet, újra el fogom készíteni.