Leírás és Paraméterek
Friss húsok | Pulyka hús egész, darabolt |
Kiszerelés | cca. 12 kg vákumcsomagolva |
Receptajánlat
Pulykamedalion tejszínes borsmártásban
Hozzávalók:
6 pulykamedalion
15 dkg kocka bacon
1 fej vöröshagyma
2gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
1/2 teáskanál színes bors
0,5 l tejszín
1 teáskanál keményítő
olíva olaj
só
Elkészítés:
A pulykamedalionokat sózzuk meg. Serpenyőben, forró olívaolajon pirítsuk aranybarnára. Majd vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre egy tálba. A fokhagymát, vöröshagymát, vágjuk apróra, majd a baconnal együtt pirítsuk meg. Adjuk hozzá a tejszínt, sót, petrezselymet és a színes borsot. Forraljuk össze, majd adjuk hozzá a vízzel elkevert keményítőt. Gyorsan és folyamatosan kevergessük, hogy homogén maradjon az állaga, várjunk kicsit, amíg besűrűsödik, s már kész is a mártás. Tegyük vissza a serpenyőbe a medalionokat, majd pároljuk készre a mártásban.
Tálalhatjuk zöldségkörettel, rizzsel vagy tésztával.