A mastermarket.hu sütiket használ a felhasználói élmény növelése érdekében!
Ár:
840 Ft + ÁFA ( 882 Ft )
Menny.:kg
Legkisebb rendelhető mennyiség: 12!

Friss magyar kakas lédig cca. 12kg dv143,143/2

Ár:
840 Ft + ÁFA ( 882 Ft )
Menny.:kg
Legkisebb rendelhető mennyiség: 12!
Gyártó cikkszám: 2210001940232
Cikkszám: 1003950
Egységár bruttó: 881,99 Ft/kg
Bruttó 882 Ft/kg
Forgalmazó: Management International Kft

Leírás és Paraméterek

Friss húsok Csirke hús egész, darabolt
Kiszerelés cca. 12 kg lédig

Receptajánlat

A franciák legpompásabb fogása: Coq au vin, azaz vörösboros kakas

Hozzávalók

1 db kakas (fiatal)
1 üveg száraz, testes vörösbor
4 szál sárgarépa
40 dkg gomba
8 db egészen kicsi krumpli
1 kicsi zeller
1 nagyobb póréhagyma
1 fej fokhagyma
1 szál kakukkfű
1 szál rozmaring
3 db babérlevél
1 l húsleves (alaplé)
10 dkg vaj
15 dkg paradicsompüré
pár szem egész bors
pár szem borókabogyó

Elkészítés:

Hogy egyszerűsítsd a dolgod, kérd meg a hentest, hogy darabolja fel neked a kakast. Ha otthon csinálod: tisztísd meg, a mellet csonttal együtt vágd 4 részre. Nem szabad filézni (kicsontozni), mert a csontok adják a jó ízt az ételnek. A combokat felezd el: alsó és felső combra. A darabokat dörzsöld be sóval, borssal. A hagyma külső héját húzd le és karikázd fel, a zöld részét is (egészen addig, ahol a vége szétnyílik). A fokhagymát pucold meg, szedd gerezdekre. A gombát alaposan mosd meg, szárítsd le. A répát hámozd meg és vágd 2-3 centis darabokra. A zellert pucold meg és vágd 2-3 centis kockákra. A krumplit alaposan sikáld le. A vajat tedd egy vastag falú lábosba, dobd bele a hagymát és rá a húsokat. Pirítsd addig, míg minden oldalán színt kap a hús. Ekkor vedd ki a hagymát és a kakast, és folytasd a pirítást a zöldégekkel. Ha ez megvan, add hozzá a paradicsompürét, majd a vörösbort is. Pakold vissza a lábosba a húsokat, a hagymát, dobd mellé a fokhagymákat, a borst, a borókát, a zöldfűszereket, és öntsd fel az egészet annyi húslevessel, hogy ellepje. Takaréklángon minimum két órát főzd, vagy addig, amíg teljesen meg nem puhul a hús. Időnként ellenőrizd és ha elfőné a levét, a húslevesből pótold. Mindig csak annyival, hogy a végén jó sűrű szaftja maradjon ennek az isteni egytálételnek.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!