Leírás és Paraméterek
Friss csirkemell csontos
Fogyasztható a csomagoláson feltüntetett időpontig -1 - 4°C között tárolva.
Származási hely M.O.
szavatossági idő 3 nap
Fogyasztás előtt jól át kell sütni, főzni.
Friss húsok | Csirke hús egész, darabolt |
Kiszerelése | cca. 3kg-tól |
Receptajánlat
Spenótos csontos csirkemell krumplipürével
Hozzávalók
egy csontos csirkemell
20-30 dkg friss spenót
3-4 gerezd fokhagyma
tejszín (vagy zsíros tej)
rozmaring, petrezselyem, bazsalikom, pirospaprika, kurkuma, só, bors
római kömény (opcionális)
A csirkemellet alaposan megmosom és jól befűszerezem. Pirospaprikából és kurkumából elég egy késhegyni, az összes többi fűszerrel nem érdemes fukarkodni. Ha valaki szereti, akkor megbolondíthatja egy kevés római köménnyel, ami kellemes aromát kölcsönöz a csirkének. 2 darab egész, héjas fokhagyma gerezdet rakok mell. Lefóliázom és már mehet is az előmelegített 180 fokos sütőbe.
Miközben sül a csirke felrakom főni a krumplit a krumplipüréhez és elkészítem a spenótot.
3 gerezd fokhagymát finomra vágok.
Vajon megpárolom a spenót leveleket: mikor elkezdnek összeesni, hozzáadom a fokhagymát, sózom, borsozom és fedő alatt tovább rotyogtatom. Mikor már a fokhagyma is megpuhult, akkor felöntöm kb 1 dl tejszínnel és összefőzöm. Mire elkészül, levehetjük a csirkéről a fóliát. Ekkor érdemes kicsit bevagdosni, hogy a csont környékén is alaposan átsüljön. Be lehet vágni az elején is, de akkor nem lesz olyan szép, mert sülés közben sokkal jobban szétnyílik a hús és összesül a bőre. Addig süssük, amíg szép, piros, ropogós nem lesz a bőre.
A pürét vajjal, tejszínnel és szerecsendióval készítem el.
Tálaláskor a csirke szaftjával locsoljuk meg a krumplit és tegyük a tetejére az egyik meghámozott sült fokhagymagerezdet.
Ha mélyhűtött spenótpürével készítjük az ételt, akkor érdemesebb krumplikrokettel tálalni, mert olyankor a spenót sokkal szaftosabb, inkább szósz szerű lesz.