Leírás és Paraméterek
Friss húsok | Csirke hús egész, darabolt |
cca. 2kg vákuumcsomagolva |
Receptajánlat
Nyakleves ínyenceknek
Azért írtam, hogy ínyenceknek, mert szerintem az az igazán ínyenc, aki imádja a kezébe fogni a gyöngyöző húslevesben puhára főtt csirkenyakat, és szürcsögve leszopogatni róla a husit.
A csirkenyakleves a kedvencem. Választhatunk bőrös vagy nyúzott nyakat is, én a bőröst imádom, mert sokkal finomabb ízt ad, és a belőle kifőtt, felesleges zsír egyszerűen lekanalazható a leves tetejéről. (Bár a nyak inkább csak bőrös, nem zsíros.) A nyakakat nem szoktam felaprózni, mert szerintem akkor guszták, ha szép hosszan nyújtóznak a levesben.
Nyakleves
Hozzávalók:
60 dkg nyak
3 szép szál sárgarépa
3 kisebb fehérrépa
1 közepes zellergumó
1 szál leveles zellerzöld
1 csokor petrezselyem
1 fej vöröshagyma
1 t. v. paprika
1 db paradicsom
3 gerezd fokhagyma
1 csipet szerencsendió
1 csipet kurkuma
1 hüvelyknyi gyömbér
só, bors
Elkészítés: A húst (a nyakat és a farhátat) megmossuk, és hideg, sós vízben feltesszük főni a hagymával. A hagymát csak annyira pucoljuk meg, amennyire muszáj, mert a héja szép színt ad a levesnek, ráadásul a belőle főtt lé a légutakat is tisztítja. Kis lángon főzzük legalább egy órán keresztül. Ha már majdnem leolvad a csontról a hús, de csak akkor, mellétesszük a megtisztított, feldarabolt leveszöldségeket, a zellerzöldet, a gyömbért, a paradicsomot, a paprikát és a fokhagymát, illetve a fűszereket. Tovább főzzük szintén kis lángon, míg kész nem lesz. Most kivesszük belőle a zellerzöldet, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot, illetve a gyömbért, ezeket eldobjuk, és így főzzük még kis ideig, miközben beleszórjuk a felaprított petrezselymet. Levesszük a tűzről, és pár percig pihentetjük.