A mastermarket.hu sütiket használ a felhasználói élmény növelése érdekében!
Ár:
660 Ft + ÁFA ( 693 Ft )
Menny.:kg
Legkisebb rendelhető mennyiség: 3!

Friss magyar csirke felsőcomb vcs. dv115

Ár:
660 Ft + ÁFA ( 693 Ft )
Menny.:kg
Legkisebb rendelhető mennyiség: 3!
Gyártó cikkszám: 2210001970006
Cikkszám: 1003385
Egységár bruttó: 693,00 Ft/kg
Bruttó 693 Ft/kg
Forgalmazó: Management International Kft

Leírás és Paraméterek

Friss húsok Csirke hús egész, darabolt
Kiszerelése cca. 3kg-tól vákuumcsomagolva

Receptajánlat

Nikóziai sörös csirkecomb

hozzávalók / 4 adag

6 db csirke felsőcomb
3 ek vaj
1 tk só
1 tk bors
3 ek melaszos nádcukor
1 ek olívaolaj
1 nagy db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g olajbogyó (nikóziai, apró szemű, sötétlila, magozott)
1.6 dl barna sör (alpe típus)
2.5 dl csirke alaplé
10 dkg aszalt szilva
1 szál oregánó
0.25 csokor petrezselyem

elkészítés

Egy kisebb tálban keverjük össze a sót, a borsot és a barna cukrot.
Masszírozzuk bele a csirkecombba.
Egy vastag falú serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a vajat és az olívaolajat, amíg már meleg, de nem füstöl. Tegyük bele a csirkecombokat, és süssük mindkét oldalukat 3-3 percig, amíg szép karamellszínűre nem sülnek. Vegyük ki őket a serpenyőből, és tegyük félre.
A visszamaradt olaj-vaj-zsír keveréken futtassuk meg a hagymát, kb. 3 percig, míg kicsit puhul. Ha kiszáradna, adhatunk hozzá még egy kis olívaolajat.
Tegyük bele az összezúzott fokhagymát, és kevergessük fél percig.
Mehet bele a szeletekre vágott olíva, a felvágott aszalt szilva, a sör és az alaplé. Főzzük kb. 8 percig, amíg elkezd sűrűsödni. Tegyük vissza a serpenyőbe a csirkecombokat, szórjuk rá az oreganó levélkéit, és fedjük le.
Főzzük kb. 25-30 percen át, míg a csirkecombok át nem sülnek. Ha elfőne a lé, fele sör, fele alaplével pótoljuk. Ha letelt az idő, szúrjuk meg a csirkecombot, jó-e már.
Tálalás előtt szórjuk meg friss, aprított petrezselyemmel.

Forrás

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!