A mastermarket.hu sütiket használ a felhasználói élmény növelése érdekében!
Ár:
1.050 Ft + ÁFA ( 1.103 Ft )
Menny.:kg
Legkisebb rendelhető mennyiség: 3!

Friss magyar csirke felsőcomb filé bőr nélkül vcs. cca. 3kg

Ár:
1.050 Ft + ÁFA ( 1.103 Ft )
Menny.:kg
Legkisebb rendelhető mennyiség: 3!
Gyártó cikkszám: 2210001970998
Cikkszám: 1004011
Egységár bruttó: 1.102,51 Ft/kg

Bruttó 1.103 Ft/kg

Forgalmazó: Management International Kft

Leírás és Paraméterek

Friss húsok Csirke hús egész, darabolt
Kiszerelés cca. 3kg-tól vákumcsomagolva

Receptajánlat

Tso tábornok isteni csirkéje

hozzávalók / 4 adag

Csirke

4 db csontozott csirke felsőcomb (kb. 700 g)
2 db tojásfehérje
100 g Kikkoman szójaszósz (1 dl)
3 evőkanál étkezési keményítő
1 ek szezámolaj
3 ek rizsecet (vagy kínai rizsbor)

Szósz

5 dl csirke alaplé
100 g Kikkoman szójaszósz (1 dl)
4 ek hoisin-szósz
3 ek barna cukor
3 evőkanál étkezési keményítő
1 db piros chili
4 ek szezámolaj
5 cm friss, pucolt gyömbér
5 gerezd fokhagyma
2 db újhagyma zöldje
2 ek szezámmag

Tálalás

500 g párolt brokkoli (közepes fej)
375 g párolt rizs (3 tasak )
1 ek szezámmag
1 db újhagyma zöldje

Sütőzsiradék

Csirke

10 dl napraforgó olaj

elkészítés

Csirke

A csirkét megmossuk, és nagyobb falatnyi darabokra vágjuk. Egy tálban jól összekeverjük a hozzávalókat, és beleborítjuk a csirkét. Alaposan beleforgatjuk, hogy mindenhol érje a massza, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a szószt.
A csirkefalatokat a masszából kivéve bő, forró napraforgóolajban aranybarnára sütjük. Ne tegyünk egyszerre túl sokat az olajba, mert különben összesülnek.

Szósz

A szószhoz egy tálban a keményítőt összekeverjük az alaplével, a szójaszósszal, a hoisin-szósszal és a barna cukorral. Jól összekeverjük, és egy picit hagyjuk állni. Ez alatt egy wokkban (vagy serpenyőben) felforrósítjuk a szezámolajat. Rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, gyömbért és chilit. Kissé megpirítjuk, hogy ezek a markáns ízek kijöjjenek. Majd ráöntjük az alapleves keveréket, és összefőzzük a mártást - alaposan "főzzük ki", hogy ne legyen keményítőíze. Mikor kellően elérte a "kínai szószos" állagot, akkor levehetjük a tűzhelyről.
A ropogósra sült csirkefalatokat beleforgatjuk a szószba, hogy mindenhol érje az isteni máz. Megszórjuk szeletelt újhagymazölddel és szezámmaggal, és ezt is belekeverjük.

Tálalás

Párolt rizzsel és még kissé ress brokkolival tálaljuk. A végén szórjuk meg még egy kis szezámmal és újhagyma zöldjével.
Még gőzölögve fogyasszuk! Jó étvágyat!

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 08. 02.
Ez a recept isteni! Köszönöm a leírást!