Leírás és Paraméterek
Friss csirkemell filé cca. 3-12kg vákuumcsomagolásban
Fogyasztható a csomagoláson feltüntetett időpontig -1 - 4°C között tárolva.
Származási hely: Magyarország
Szavatossági idő 3 nap
Sütési tanács:
Sokan elfelejtik, hogy a csirkemell nagyon hamar átsül, így ha vékonyabb szeletkre vágjuk,nem szükséges órákig sütni, mert kiszárad. Folyamatosan ellenőrizzük mert, egy vékonyra szeletelt grillezett csirkemell maximum 13-15 perc alatt átsül.
Friss húsok | Csirke hús egész, darabolt |
Kiszerelése | cca. 3kg-tól vákuumcsomagolva |
Receptajánlat
ANANÁSZOS-TEJSZÍNES CSIRKEMELL
Hozzávalók:
1 egész csirkemellfilé
1 ananász konzerv
2 gerezd fokhagyma
20 dkg reszelt sajt
2 dl tejszín
1,5 dl száraz fehérbor
ételízesítő
bors
Elkészítés
A csirkemellet felvágjuk féltenyérnyi darabokra, kiklopfolom és ételízesítővel bedörzsölöm.
A húsokat egy kivajazott hőálló üvegedénybe tesszük és megborsozzuk. 2 gerezd fokhagymát rányomjuk, egyenletesen eloszlatva. Az ananászdarabokat rászórjuk, ráöntünk kb. 1,5 dl száraz fehérbort. A tejszínből először csak 1,5 dl-t locsolunk szét rajta, majd megszórjuk a reszelt sajttal. A maradék tejszínt szétlocsoljuk a sajton, így nem tud hirtelen megégni a sajt.
Előmelegített 170 fokos sütőben készre sütjük kb. 35-40 perc alatt. Rizzsel nagyon finom!
Vélemények





