Leírás és Paraméterek
Származási hely: Magyarország
Szavatossági idő: 5 nap
Friss húsok | Csirke hús kockázva, szeletelve, darálva |
Kiszerelése | cca. 3kg-tól vákuumcsomagolva |
Receptajánlat
Spanyol csirkecomb filé
HOZZÁVALÓK
8 db csirkecomb filé
só, bors
olaj
3 narancs
2 citrom
2 lime
1 diónyi gyombér
2 chili paprika
2 fej fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem
3 dl narancslé
2,5 dl tejszín
1 dl fehérbor
2 evőkanál narancslikőr
2 evőkanál étkezési keményítő
A csirkecomb filéket megsózzuk, megborsozzuk, és egy tepsibe fektetjük.
A narancsokat, a citromokat és a lime-ot megmossuk, karikákra vágjuk, és a csirkére szórjuk a fölszeletelt gyömbérrel, a chili paprikával és a durvára vágott petrezselyemmel együtt. A narancslével meglocsoljuk, majd előmelegített sütőben 180°C-on 40 perc alatt megsütjük. A csirkét a narancsos léből tálra szedjük. Visszamaradó szaftját egy lábasba szűrjük, egy kissé ki is passzírozzuk a gyümölcsök rostjait.
Fölforraljuk, majd a tejszínt és a bort is beleöntjük. Kevergetve ismét fölforraljuk, majd a kevés hidegvízzel elkevert keményítővel sűrítjük. Végül a narancs likőrrel pikánsra ízesítjük. Ha kell, megsózzuk.
Tálaláskor a combokat a mártással körülöntjük, és párolt rizzsel kínáljuk.