Leírás és Paraméterek
Friss húsok | Csirke hús egész, darabolt |
Kiszerelése | cca. 3kg-tól vákuumcsomagolva |
Receptajánlat
MEGHAN MARKLE ROPOGÓS-CITROMOS CSIRKÉJE
HOZZÁVALÓK
1 ek fokhagyma granulátum
1 tk só
1 tk oregánó
4 db csirke alsócomb
2 ek olívaolaj
1/2 db lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
1/4 bögre kapribogyó
1/2 db citrom
1/4 bögre fehérbor
3 bögre csirke alaplé
2 bögre articsókaszív
1 bögre olajbogyó
1 csokor friss oregánó
1 csokor friss petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS
Egy edénybe belerakjuk a fokhagyma granulátumot, 1/2 teáskanál sót és a szárított oregánót. A fűszerek közé helyezzük a csirkecombokat, majd legalább 2 órán át a hűtőben pihentetjük.
Ha kellő ideig állt a csirke, akkor egy serpenyőben olajat hevítünk. A húsokat, bőrös oldalukkal lefelé belehelyezzük a forró edénybe. Nyolc perc után megforgatjuk őket, és további 8 percig sütjük.
A csirkecombokat egy tányérra tesszük. Az olajos, fűszeres serpenyőbe rakjuk a felszeletelt hagymát, fokhagymát, kapribogyót és a maradék sót. Kevergetés mellett öt percig főzzük, majd belerakjuk a vékonyra szeletelt citromot is.
A mártást öntsük fel a borral, ez segít a serpenyő aljára ragadt finomságokat is fellazítani. További öt percig főzzük a szaftot, majd adjuk hozzá az alaplevet és tegyük vissza a serpenyőbe a csirkecombokat is. Így főzzök még 5 percig.
Utolsó lépésként az articsókát és az olívabogyót tegyük bele a serpenyőbe, innentől számítva tíz percig főzzük az ételt.
Ha a hús megpuhult, távolítsuk el belőle a csontokat. Apróra vágott friss oregánóval, vagy petrezselyemmel tálaljuk.