Leírás és Paraméterek
Fogyasztható a csomagoláson feltüntetett időpontig -1 - 4°C között tárolva.
Származási hely: Eu
szavatossági idő 5 nap
Eldobható papírkartonban, védőgázas csomagolás.
Fogyasztás előtt alaposan átsütni - , főzni.
Friss húsok | Sertés hús egész, darabolt |
cca. 4kg vákuumcsomagolva |
Receptajánlat
Császárhús ropogós bőrrel, hosszan sütve
Hozzávalók 4 főre:
Kb. 1,5 kg bőrös-csontos császár
5 gerezd fokhagyma
3 tk só
Pár tekerésnyi bors
2 nagy ág rozmaring
A hús bőrét átlósan bevágjuk, de a húsba ne érjen. A bőrén kívül az egészet bedörzsöljük sóval, borssal, az átnyomott fokhagymával. A rozmaring leveleit rácsipegetjük, mehet a bőrére is. Tepsire ültetjük, aláöntünk 2 dl vizet. 2,5-3 órára 160 fokos sütőbe dugjuk. Nekem régi típusú sütőm van, nem kell lefedni, elég, ha az alatta összegyűlt szafttal locsolgatjuk, így a végére a bőr finom ropogós lesz, a hús pedig vajpuha.
Akinek légkeveréses, az fedje le, időnként ellenőrizze. Ha a csont mellé szúrunk egy kést és az könnyen beleszalad, akkor megsült, kevesebb idő kell neki, mint a hagyományos sütőben. A végén le kell venni a fóliát, maximum hőmérsékleten megpirítani a tetejét és kész is. Ha az elején említett körettel akarjuk tálalni, akkor a sütésének első fázisát a hús sütése előttre igazítsuk, majd ha a császár elkészült, a köretet fejezzük be.
Vélemények






