A mastermarket.hu sütiket használ a felhasználói élmény növelése érdekében!
Ár:
1.450 Ft + ÁFA ( 1.522 Ft )
Menny.:kg
Legkisebb rendelhető mennyiség: 4!

Friss sertés bőrös császár, formázott 50x20 cm deli minőség vcs. /kg

Ár:
1.450 Ft + ÁFA ( 1.522 Ft )
Menny.:kg
Legkisebb rendelhető mennyiség: 4!
Gyártó cikkszám: 2210002070017
Cikkszám: 1003966
Egységár bruttó: 1.522,48 Ft/kg

Bruttó 1.522 Ft/kg

Forgalmazó: Management International Kft

Leírás és Paraméterek

Fogyasztható a csomagoláson feltüntetett időpontig -1 - 4°C között tárolva.

Származási hely: Eu

szavatossági idő 5 nap

Eldobható papírkartonban, védőgázas csomagolás.

Fogyasztás előtt alaposan átsütni - , főzni.

Friss húsok Sertés hús egész, darabolt
cca. 4kg vákuumcsomagolva

Receptajánlat

Császárhús ropogós bőrrel, hosszan sütve

Hozzávalók 4 főre:

Kb. 1,5 kg bőrös-csontos császár

5 gerezd fokhagyma

3 tk só

Pár tekerésnyi bors

2 nagy ág rozmaring

 

A hús bőrét átlósan bevágjuk, de a húsba ne érjen. A bőrén kívül az egészet bedörzsöljük sóval, borssal, az átnyomott fokhagymával. A rozmaring leveleit rácsipegetjük, mehet a bőrére is. Tepsire ültetjük, aláöntünk 2 dl vizet. 2,5-3 órára 160 fokos sütőbe dugjuk. Nekem régi típusú sütőm van, nem kell lefedni, elég, ha az alatta összegyűlt szafttal locsolgatjuk, így a végére a bőr finom ropogós lesz, a hús pedig vajpuha.

Akinek légkeveréses, az fedje le, időnként ellenőrizze. Ha a csont mellé szúrunk egy kést és az könnyen beleszalad, akkor megsült, kevesebb idő kell neki, mint a hagyományos sütőben. A végén le kell venni a fóliát, maximum hőmérsékleten megpirítani a tetejét és kész is. Ha az elején említett körettel akarjuk tálalni, akkor a sütésének első fázisát a hús sütése előttre igazítsuk, majd ha a császár elkészült, a köretet fejezzük be.

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 10. 15.
Meg vagyok elégedve a termékkel, kiprobaltam a receptet és nagyon jó lett.
| 5 / 5 csillag!
2020. 07. 01.
A ropogós bőre a legjobb!!!