Leírás és Paraméterek
Friss húsok | Pulyka hús egész, darabolt |
Kiszerelés | cca. 12 kg vákumcsomagolva |
Receptajánlat
Pulyka zúza pörkölt
Hozzávalók:
1 kg pulykazúza
3 fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
1 db paprika
1 db hegyes, erős paprika
1 mk. köménymag
1 ek. pirospaprika
2 tk. só
2 ek. kacsa vagy libazsír
Elkészítés:
A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd mérettől függően 2-3 darabba vágjuk. A hagymákat apróra a paprikát, paradicsomot kis kockákra vágjuk. A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, köményt, paprikákat, paradicsomot és 10-15 percig együtt pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt zúzát. Sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak kevés vizet öntve alá fedő alatt puhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.
Köretnek galuskát készítettem mellé.