Leírás és Paraméterek
Friss magyar csirke combfilé bőrrel vákuumcsomagolt cca 12kg
Fogyasztható a csomagoláson feltüntetett időpontig -1 - 4°C között tárolva.
Származási hely Magyarország
szavatossági idő 5 nap
Vákuumcsomagolásban
Fogyasztás előtt jól át kell sütni, főzni.
Friss húsok | Csirke hús egész, darabolt |
Kiszerelése | cca. 3kg-tól vákuumcsomagolva |
Receptajánlat
FEHÉRBOROS CSIRKETOKÁNY
HOZZÁVALÓK
60 dkg csirkecombfilé
30 dkg fagyasztott zöldbab
15 dkg kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín (30%-os )
1 tk étkezési keményítő
2 dl fehérbor (félszáraz)
1 tk őrölt pirospaprika
só
bors
majoránna
ELKÉSZÍTÉS
A felkockázott szalonnát kevés olajon a zsírjára sütjük, majd megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, megszórjuk pirospaprikával és alaposan átpirítjuk. Azután hozzáadjuk a zöldbabot, majd felöntjük a borral. Amikor a hús is és a zöldbab is megpuhult, hozzáöntjük a keményítős tejszínt és összeforraljuk. Végül ízesítjük sóval, borssal majoránnával. Köretként párolt rizst kínálunk mellé.