A mastermarket.hu sütiket használ a felhasználói élmény növelése érdekében!

Cannelloni recept

Cannelloni recept

Mostantól megosztjuk receptötleteinket, reméljük, hogy ezáltal izgalmassá tudjuk tenni a vásárlást oldalunkon. Amennyiben kipróbáltad receptjeinket, szívesen vesszük visszajelzésed oldalunkon illetve Facebook oldalunkon.

Húsos Cannelloni

Hozzávalók 4 főre:

12 db cannelloni megtöltéséhez

Besamel mártáshoz:

Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk és az olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a darált húst, sonkát, csirkehúst és kolbászt. Megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és levesszük a tűzről.

Hagyjuk kihűlni, ha esetleg túl durva, akkor mixerben összeaprítjuk. Hozzá adjuk a tojásokat, a zsemlemorzsát és a parmezánt, jól összekeverjük. Egy aránylag száraz keveréket kapunk.

A paradicsomszószhoz a fokhagymát olajon felhevítjük, hozzáadjuk a paradicsomszószt, sózzuk és kb. 10-15 percig közepes lángon főzzük, végül a tűzről levesszük és hozzáadjuk a bazsalikomot. Közben elkészítjük a besamel mártást is.

Amikor minden kész, megtöltjük a tésztacsöveket egy kis habzsák segítségével. A tepsi aljára némi olíva olajat és kevés paradicsomszószt öntünk, erre helyezzük a megtöltött cannellonit. A tetejére öntjük a besamel mártást és néhány kanállal a paradicsomszószból, majd megszórjuk parmezán sajttal. 180C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd 200C-on még 10 percig, hogy a teteje megpiruljon. A sütőből kivéve, tálalás előtt 10 percig pihentetjük.